bluegr

bluegr Hotels & Resorts: Συνήθειες Αριστείας

Η Αναγνώριση 5 αστέρων με το EFQM – Recognised by EFQM 5 Star

Για την bluegr Hotels & Resorts η αριστεία δεν αποτελεί αφηρημένη έννοια, αλλά φιλοσοφία που διαπερνά κάθε φάσμα της καθημερινής λειτουργίας μας. Όταν για πρώτη φορά πριν μερικά χρόνια ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε το μοντέλο EFQM, η πρόκληση για συνεχή βελτίωση στην πραγματικότητα ήταν μια μοναδική ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε τη σημασία του να θέτεις διαχρονικά πρότυπα στο χώρο της Φιλοξενίας.

Η σημαντική κληρονομιά των ιστορικών ξενοδοχείων μας υπογραμμίζει τη σημασία της διατήρησης και προστασίας της παράδοσης και της αυθεντικότητας, αγκαλιάζοντας ταυτόχρονα και την καινοτομία. Σε έναν χώρο που χαρακτηρίζεται από έντονο ανταγωνισμό και συνεχείς προκλήσεις, αναγνωρίσαμε από πολύ νωρίς την ανάγκη για βιώσιμες λύσεις στην καθημερινή λειτουργεία μας, εξασφαλίζοντας έτσι μακρόχρονη επιτυχία.

Η εφαρμογή του μοντέλου EFQM μας έδωσε τη δυνατότητα της σχολαστικής καταγραφής, παρακολούθησης και τελειοποίησης των διαδικασιών μας, καθώς και της καταμέτρησης της απόδοσής μας μέσω δεικτών (KPIs) αλλά και συνεχούς αυτό-αξιολόγησης. Εντοπίσαμε, με άλλα λόγια, έναν εσωτερικό μηχανισμό αριστείας, έναν κύκλο συνεχούς βελτίωσης για όλες τις δραστηριότητές μας, ενισχύοντας μια κουλτούρα αυτό-βελτίωσης και ανάπτυξης.

Για τη bluegr, ένας από τους πιο σημαντικούς δείκτες επιτυχίας είναι η ευτυχία των ανθρώπων μας, η οποία αποτελεί θεμέλιο της δέσμευσής μας για αριστεία. Η χαρά που αντικατοπτρίζεται στη δουλειά των ανθρώπων μας, η ικανοποίηση που αποκομίζουν από την υπέρβαση των προσδοκιών και η αίσθηση ολοκλήρωσης που βιώνουν συνεισφέροντας σε μια κοινή αποστολή και όραμα αποτελεί την προστιθέμενη αξία όσων κάνουμε. Οι συνήθειες αριστείας των ανθρώπων μας εμπλουτίζουν τις εμπειρίες που προσφέρουμε στους επισκέπτες μας, ξεχωρίζοντάς μας μέσα στον ανταγωνιστικό χώρο της φιλοξενίας.

Οι παρακάτω συνήθειες αριστείας έρχονται από τους ανθρώπους μας:

“Αριστεία σημαίνει να υπερβαίνεις συνεχώς τα συνηθισμένα πρότυπα και να επιδιώκεις τα υψηλότερα επίπεδα επίδοσης”.

Αγάπη Στρατάκη, F&B Manager, Minos Palace hotel & suites

“Αριστεία είναι κάθε φορά που φεύγω από την εργασία μου να διακατέχομαι από ικανοποίηση και χαρά”.

Ελένη Κέρτου, HR Assistant

“Η «Αριστεία» είναι μια έννοια που υπερβαίνει την απλή επίτευξη των προσδοκιών. Είναι η δέσμευση και το πάθος για συνεχή βελτίωση, γνώση, καινοτομία και εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα”.

Στράτος Πατσάκης, Δ/ντης Minos Beach art hotel και Minos Palace hotel & suites

“Αριστεία είναι η βασική κινητήριος δύναμη που με κάνει να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος, να βάζω στόχους, να καινοτομώ, να είμαι δημιουργικός και ευτυχισμένος στην επαγγελματική και προσωπική καθημερινότητά μου”.

Χάρης Χρυσικόπουλος, Δ/ντης Ξενοδοχείου Life Gallery

Η bluegr στηρίζεται σε θεμελιώδεις αξίες όπως Πάθος, Ήθος, Υπευθυνότητα και Δικαιοσύνη, ενώ το όραμά μας για αριστεία στον χώρο της φιλοξενίας περιλάμβανε πάντα η βιωσιμότητα, η καινοτομία, καθώς και την υποστήριξη και προώθηση της σύγχρονης τέχνης και της τοπικής μας κοινωνίας. Όντας οικογενειακή επιχείρηση με μακρά ιστορία, η παράδοση της δάδας από γενιά σε γενιά είναι βαθιά ριζωμένη στο όραμά μας. Παραμένοντας πιστοί στην αποστολή, το όραμα και τις αξίες μας, δεν σταματάμε ποτέ να μαθαίνουμε και να γινόμαστε καλύτεροι.

Το όραμα, η αποστολή και οι αξίες μας γίνονται πράξη καθημερινά μέσω ειδικά διαμορφωμένων διαδικασιών λειτουργίας (SOPs) και δεικτών (KPIs), παρέχοντας ένα πλαίσιο συνέπειας και αποτελεσματικότητας που διαπερνά όλες τις δραστηριότητές μας.

 

Οι συνήθειες αριστείας συνεχίζονται από τους ανθρώπους μας:

“Αριστεία είναι συνέπεια και προσήλωση στους στόχους, στην καινοτομία και τη δημιουργικότητα. Αριστεία είναι το ΜΑΖΙ στην Αποστολή και το Όραμα της εταιρείας. Είναι το πάθος και το μεράκι των ανθρώπων μας για τη φιλοξενία”.

Βικτώρια Μιχαηλίδου, Chief People and Culture Officer

“Αριστεία για μένα είναι η χαρά, η αισιοδοξία, η θετική σκέψη, η αγάπη για τη ζωή και τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν…”.

Νίκος Καρκανιάς, Operations Manager Minos Beach art hotel

“Αριστεία είναι η αντίθετη έννοια του μετρίου. Αριστεία είναι η ύψιστη διάκριση ως αποτέλεσμα της επαναλαμβανόμενης εκπλήρωσης μιας αποστολής από ανθρώπους με αγάπη, πάθος, ενθουσιασμό, με εξαιρετικά πετυχημένο τρόπο”.

Ελένη Καλέργη, Υπεύθυνη Ελέγχου, Candia Park village

“Αριστεία είναι να προσφέρω συνεχώς τον καλύτερο εαυτό μου σε κάθε πρόκληση και κατάσταση, να βοηθώ τους άλλους, και να δημιουργώ θετική επίδραση στον κόσμο γύρω μου”.

Έλενα Σταμάτη, Brand Manager

“Αριστεία θα πει να είσαι το μέτρο σύγκρισης του ανταγωνισμού, εισπράττοντας ταυτόχρονα το χαμόγελο του πελάτη και των εργαζομένων σου”.

Γιάννης Αβραμάκης, Δ/ντης Candia Park village

 

Για τη bluegr Hotels and Resorts, αριστεία είναι καθημερινό ταξίδι και όχι τελικός προορισμός. Είναι η συνεχής προσπάθεια και δέσμευση να υπηρετούμε πιστά τη φιλοξενία, και η ακλόνητη αφοσίωση στην υπέρβαση των προσδοκιών. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να αποτελούμε σημείο αναφοράς στην πολυτελή φιλοξενία. Με το βλέμμα στραμμένο στον ορίζοντα, παραμένουμε σταθεροί στην πεποίθησή μας –ακολουθώντας το ρητό του Αριστοτέλη– πως «αριστεία δεν είναι πράξη, αλλά συνήθεια».

“Η Αριστεία δεν ζητά τίποτε, αλλά θέλει τα πάντα!”.

Λίλιαν Μαδένα, Control Officer, Life Gallery athens hotel

 


Στιγμιότυπο από την απονομή του Πιστοποιητικού Recognised by EFQM 5star κατά την εκδήλωση Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM στο ΕΒΕΑ στις 24.11.2022.
Διακρίνονται από αριστερά ο κ. Νίκος Βασιλείου, Πρόεδρος ΔΣ, ΙΝΒΙΑΝ, ο Υπουργός των Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκουρας, η κ. Βικτώρια Μιχαηλίδου, HR Manager bluegr Hotels & Resorts, o κ. Κωνσταντίνος Δημητριάδης, Chief Sales & Marketing Officer και ο Δρ. Ιωάννης Μπερτσάτος, CEO, INBIAN